Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

Χαιρετίζει τους φορείς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή και καλεί στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στις 26 Γενάρη

Από τη σύσκεψη των φορέων την Κυριακή
Από τη σύσκεψη των φορέων την Κυριακή 
Τους 100 περίπου, φορείς από τους νομούς της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε την Κυριακή 24 Γενάρη το πρωί στο μπλόκο της Νίκαιας χαιρετίζει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων και καλεί όλα τα μπλόκα στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει στον ίδιο χώρο την Τρίτη 26 Γενάρη στη 1 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει η πάλη θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο για το Aσφαλιστικό και το Φορολογικό και τονίζει ότι σε αυτό και στην αποτελεσματικότητα του αγώνα θα συμβάλλει καθοριστικά, η σύσκεψη των μπλόκων την ερχόμενη Τρίτη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει από το μπλόκο της Νίκαιας τους 100 περίπου μαζικούς φορείς -εργατικά σωματεία, συλλόγους επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών, γυναικών, συνταξιούχων, φοιτητών, δημοτικές αρχές κα- από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Γενάρη, στο χώρο του μπλόκου.
Η συμπαράσταση των εκπροσώπων των φορέων εκφράστηκε με τη στήριξη του αγώνα και του πλαισίου των αιτημάτων μας.

Δεν έχει δηλαδή, σχέση με τα ψεύτικα και παραπλανητικά "λόγια συμπάθειας και κατανόησης" που ακούγονται από τα χείλη κυβερνητικών παραγόντων, αλλά και άλλων “φίλων” μας οι οποίοι, ενώ από τη μία δηλώνουν πως είναι δίκαιος ο αγώνα μας, από την άλλη στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ και της κυβέρνησης που μας καταστρέφει και την οποία εμείς την αντιπαλεύουμε στους δρόμους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θέλουν να μας υποδείξουν -αν όχι να μας επιβάλλουν- τις μορφές πάλης που θα χρησιμοποιήσουμε, θέτοντας απαγορευτικά όρια στην αγωνιστική δράση μας.

Για τους μικρομεσαίους αγρότες που δίνουμε, με νύχια και με δόντια, τη μάχη για την επιβίωση, αυτή η συμπαράσταση έχει πολύ μεγάλη σημασία, καθώς η πείρα μας έχει διδάξει ότι η αγωνιστική συμπόρευση και συμπαράταξη της αγροτιάς με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, δίνει δύναμη, αποτελεσματικότητα και προοπτική στον αγώνα μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη αυξάνοντας, όσο το δυνατόν περισσότερο, την πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε ν' αναγκαστεί ν' αποσύρει το σχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό που μας εξοντώνει, αλλά και να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, όπως ιεραρχούνται στο πλαίσιο διεκδίκησης που έχει καθοριστεί στις μαζικές συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Σ' αυτή την κατεύθυνση και πορεία θα συμβάλλει καθοριστικά η σύσκεψη των μπλόκων που ορίστηκε για την Τρίτη 26 Γενάρη, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας της Λάρισας στην οποία, ως μπλόκο της Νίκαιας, καλούμε με βάση το πλαίσιο αιτημάτων μας να πάρουν μέρος όλα τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα».

2 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ,παρά να συμφωνήσω με το Μέτωπο Αντίστασης κ Ανατροπής (ΜΕΤΑΑ),που στηρίζει ολόψυχα τους αγρότες κ τους καλεί να σταματήσουν την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας για το λαό κ αντί γι'αυτό να παραμείνουν στους δρόμους,για να εμποδίζουν την είσπραξη των διοδίων απ' τους νταβατζήδες κ ακόμα να στραφούν,σε συνεργασία με άλλους επαγγελματίες κ εργαζόμενους κάθε είδους,στον αποκλεισμό δημοσίων καταστημάτων,εφοριών κ ειρηνοδικείων,όπου γίνουνται πληστηριασμοί.Έτσι γίνεται πράξη η αλληλεγγύη κ η συμμαχία των λαϊκών τάξεων ενάντια στον κοινό εχθρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει άλλο χαραχτήρα η απεργία,όπου γίνεται χρήση του δικαιώματος της αποχής από την εργασία κ άλλο ο αποκλεισμός δρόμων,όπου γίνεται παρεμπόδιση του δικαιώματος του λαού στην ελευθερη κυκλοφορία.Και με ποιο στόχο άραγε;Βγάνομε τα ίδια τα δικά μας μάτια,για να φέρωμε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση;Μα είναι ανόητο!Στην πραγματικότητα τη διευκολύνομε,να παρέμβη ενάντιά μας,για να μας "σώση".Αντί να αλληλοζημιωνώμαστε μεταξύ μας κ να δίνωμε δικαιώματα διαιτησίας στον εχθρό μας,να στραφούμε όλοι μαζύ,συντονισμένα,απευθείας εναντίον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.feed-links {display: none;}