Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Καρκαβάτσος Μανώλης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων




ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών συμμετέχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 12 Φλεβάρη, που αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη στην Νίκαια, μετά από πρόσκληση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η πανελλαδική σύσκεψη αποφάσισε:

Κανένα διάλογος με την κυβέρνηση στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη.

Συνέχιση των κινητοποιήσεων και των μπλόκων μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, συνέχιση και ένταση  εντείνονται τα κλεισίματα των δρόμων και οι αποκλεισμοί.

Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, οι αγρότες απ' όλα τα μπλόκα να συμμετέχουν και με τρακτέρ σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα παραμείνουν για πάνω από μια μέρες, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αυτό αγώνα.

Τα αιτήματα στα οποία κατέληξε η πανελλαδική σύσκεψη για την άνοδο στην Αθήνα είναι:

Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.

Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων.

Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του μπλόκου των Πραιτωρίων, που συμμετείχε στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας από τον νομό Ηρακλείου, να ανέβουμε σε κοινό μπλοκ, συγκροτημένα, περιφρουρημένα, βάσει του σχεδιασμού της επιτροπής του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, που θα οριστεί από τα μπλόκα που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες των Αρχανών και της περιοχής να συμμετέχουν με αυτά τα αιτήματα και με αυτόν τον τρόπο, να δηλώσουν συμμετοχή στο ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 μμ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

4 σχόλια:

  1. Να προσδιοριστή,τι εννοούν με το "μικρομεσαίοι αγρότες" συγκεκριμένα για την Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ' αρέσει αυτό που διάβασα σήμερα στον Ημεροδρόμο.Οι αγρότες απ' την Κρήτη πάνε στην Αθήνα για κατάληψη του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης κ της εφορίας,αν κ δεν ξεκαθαριζεται,αν οι καταλήψεις θα είναι συμβολικές ή όχι.Πάντως ούτε τρακτέρ,ούτε ταλαιπορία του κόσμου.Δράση με λαϊκό κ όχι εκβιαστικό χαραχτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη,για την ακρίβεια,η πληροφορία ήταν από την εφ.συν., μεσω Ημεροδρόμου.Το σχόλιο ήταν εντελώς αυθόρμητο.Οι καταλήψεις μοιάζει να είναι συμβολικές,αφού,όπως γράφει,οι αγρότες αναχωρούν την ίδια μέρα για πίσω.Εύχομαι,το κίνημα να φτάση το επίπεδο κ πραγματικών καταλήψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Iskra γράφει μια άλλη,ενδιαφέρουσα άποψη.Ότι,μια κ οι αγρότες έχουν την κοινωνία με το μέρος τους,μια κ ο χρόνος κοιλά σε βάρος μας,αφού η κυβέρνηση θα πιάση την τακτική του διαίρει κ βασίλευε,κ μια που οι αγρότες διαθέτουν το ισχυρό όπλο των τρακτέρ,που δε διαθέτουν οι υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις,να προχωρήσουν τον αγώνα δυναμικά κ αποφασιστικά.Αυτά είναι ζητήματα τακτικής,όπου ρόλο παίζει η πολιτική αντίληψη,που καθορίζει κ το στόχο,αλλά ρόλο παίζει κ η ζωντανή συμμετοχή,πράμμα που για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μου,δεν ειναι δυστυχώς η περίπτωσή μου.Αυτό που μπορώ εγώ να πω,είναι ότι,καθώς καταλαβαίνω,το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθή κακήν κακώς,να μη φτάση ποτέ στη βουλή.Σ'αυτό συμφωνούν σε όλη την ανατρεπτική αριστερά.Οι αγρότες να αγωνιστούν με αποφασιστικότητα κ με όλες τους τις δυνάμεις, επιδιώκοντας σε κάθε περίπτωση, στην πράξη τη συμμαχία κ όχι την αντιπαλότητα με τις άλλες κοινωνικές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.feed-links {display: none;}