Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Φωτεινή Μαστρογιάννη & Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος Take the money and ru...

6 σχόλια:

  1. Τρομερά ενδιαφέρουσα συνέντευξη,αλλά κ τρομερά κουραστική.Εγώ τσάκισα πάνω στη δεύτερη διακοπή για τηλεφώνημα κ για διάφορους τεχνικούς λόγους,είναι δύσκολο να ξαναβρώ το σημείο.Θα άξιζε,πάντως να γινόταν μια κουβέντα,σε μια συγκέντρωση,για όλα αυτά που είπε ο Δ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπό άλλες συνθήκες,θα μπορούσαν όλ' αυτά πχ. να συζητηθούν σε μια συγκεντρωση της Επιτροπής.Έτσι πρόχειρα μόνο,αναφέρω μερικούς προβληματισμούς που μου δημιουργήθηκαν:Λέει,πως η Ελλάδα έγινε πιο ανεξάρτητη με το τέλος της χούντας.Μα τότε ακριβώς προσχώρησε στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέει για το πολιτικό ένστικτο του Μίκη Θεοδωράκη.Τι να πω;Εκτός από το ένστικτο,χρειάζεται κ το πολιτικό κριτήριο,αλλιώς είναι δώρον άδωρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αποδίδει στο επίπεδο κ το χαραχτήρα της ελλ. αστικής τάξης,το ότι εμείς δε βγάλαμε την κατοχή κ αμέσως μεταπολεμικά μια ηγεσία του επιπέδου του Τίτο.Μα η αστική τάξη της Γιουγκοσλαβίας ήταν πιο προχωρημένη;Και η Κούβα πώς λοιπόν έδωσε το Φ. Κάστρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λέει για τις ελπίδες που δημιούργησε ο Συριζα διεθνώς.Μα αυτές παραβάλλουνται μόνο με τσιχλόφουσκα πλατιάς κατανάλωσης.Τουλάχιστον εδώ,στην Ελλάδα,η μαρξιστική αριστερά ήξερε από τα πρίν επακριβώς την κατάληξη του Συριζα,όπως εξ άλλου είχε προβλέψει κ το κατάντημα της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ.Είναι ένα άλλο ζήτημα,το βάλτωμα του μαρξισμού αυτή τη στιγμή,από την άποψη της πολιτικής απάντησης που πρέπει να δώση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λέει για τη βοήθεια που θα μπορούσε να μας δώση η Ρωσία.Αλλά είναι μια ιμπεριαλιστική χώρα.Οι μαρξιστές όμως λένε-εγώ συγκεκριμένα το ξέρω αυτό από την "Προλεταριακή Σημαία",για να μην κατηγορηθώ στο τέλος για λογοκλοπή-ότι οι μικρές,εξαρτημένες χώρες,σαν την Ελλάδα,δεν μπορούν να αλλάξουν οι ίδιες τον ιμπεριαλιστή τους.Έχει βάση αυτό.Σα να λέγαμε δηλαδή, ότι αυτοί που πληρώνουν προστασία στη μαφία,μπορούν να διαλέξουν οι ίδιες το νονό τους,κ δεν το κανονίζουν οι νονοί αναμεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.feed-links {display: none;}