Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Συζήτηση: Διεθνείς εξελίξεις, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Αριστερά (VIDEO)

 
Παρακολουθήστε το πρώτο τραπέζι συζήτησης του ΚΟΜΜΟΝ με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις.
 
Γιώργος Δελαστίκ, Άρης Χατζηστεφάνου, Πέτρος Παπακωνσταντίνου και Αλέκος Αλαβάνος συζητούν για τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα, την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους κινδύνους και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ανατρεπτική Αριστερά. 
 
Συντονίζει ο Τάκης Κυπραίος.
 

Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα. 

4 σχόλια:

  1. Άκουσα μέχρι κ τον Παπακωνσταντίνου κ αυτό που επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά,είναι ή διπλή γλώσσα στο χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Συζητούν τώρα για μια επαναστατική ή για μια αριστερή κυβέρνηση;Πότε μοιάζει για το ένα κ πότε για το άλλο (κ πότε για υβρίδιο).Πάντως οι θεωρίες γενικά κ ή θεωρία του μαρξισμού ειδικά,κ όταν επανεξετάζουνται,πρέπει να αντιμετωπίζουνται με μεγάλη σοβαρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχόλιο που διέγραψα πιο πάνω,ήταν ή καταλάθος επανάληψη του πρώτου.Πάντως έχω ακόμη να προσθέσω,ότι είναι πολύ προβληματικό αυτό που λέει,για την ανάγκη βοήθειας από μια μεγάλη δύναμη.Γιατί έχει επανειλημμένα αποδειχτεί,ότι ή "βοήθεια" μεγάλης δύναμης σε μικρή χώρα αποβαίνει τελικά σε ζημιά της δεύτερης, ανεξάρτητα από πολιτικοοικονομικό σύστημα της μιας ή της άλλης,καθώς πρόκειται για μια άνισοδύναμη σχέση,ενώ κανένα σύστημα δεν κάνει τον άθρωπο αυτομάτως άγιο.Αντίθετα έχει αποδειχτεί,ότι ένας λαός που στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις,δεν έχει την ανάγκη μεγάλων δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιο πάνω αναφέρθηκα,πάντως στον ευρύτερο χώρο,που περιβάλλει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ κινείται από κει μέχρι τη ΛΑΕ.Καταλαβαίνω,ότι πρόκειται για διαφορετικές οργανώσεις κ άτομα,που καθένας έχει τη δική του άποψη.Από την άλλη,συχνά μοιάζουν να θεωρούν ασήμαντες τις μεταξύ τους διαφορές κ αποφεύγουν να τις τονίζουν.Ετσι δημιουργείται ένα μπερδεμένο κουβάρι.Εκείνη τη στιγμή,ότι κ είχα διαβάσει ένα δισέλιδο άρθρο στο "Πριν", για το δονκιχωτικό κυνήγι κυβερνητικών λύσεων,για την αναγκαιότητα της επανάστασης.Ούτως ή άλλως οι αριστερές κυβερνήσεις στο πλαίσιο του συστήματος έχουν καταντήσει μασκάρες.Ενώ,πάλι,μια επανάσταση σε μια χώρα αλλάζει κ τον υπόλοιπο κόσμο.Πχ.τί σχέση είχε ή Ευρώπη της Ιεράς Συμμαχίας προ του '21,με τη μετέπειτα Ευρώπη,που βοηθούσε τους επαναστάτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.feed-links {display: none;}