Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Cogito ergo sum: Ο μύθος τού "κινεζικού θαύματος": Εδώ και κάμποσα χρόνια ακούμε για το "κινεζικό θαύμα". Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι σύντομα η Κίνα θα κυριαρχήσει ...

2 σχόλια:

  1. Ο πρώτος σχολιαστής αναφέρεται στον "επιστημονικό σχεδιασμό" της παραγωγής (ώστε να ανταποκρίνεται επακριβώς στις ανάγκες της κοινωνίας).Είναι αυτό που ο Ν. Μπογιόπουλος λέει "κεντρικό σχεδιασμό" κ άλλοι το λένε "δημοκρατικό σχεδιασμό".Το τελευταίο μου φαίνεται κ το πιο σωστό,γιατί η ζωή ούτε προγραμματίζεται ούτε χωρεί στο πλαίσιο οποιασδήποτε επιστήμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως κ να το πούμε,κρίσεις θα έχωμε κ στο σοσιαλισμό,έστω άλλου τύπου.Είναι ένα πρόβλημα διατάραξης της αρμονίας στις αθρώπινες σχέσεις.Ο Μαρξ είπε,ότι η κάλυψη των αναγκών του αθρώπου,δημιουργεί νέες ανάγκες.Εγώ προσθέτω: Οι νέες ανάγκες δημιουργούν νέα προβλήματα.Η αναζήτηση νέων απαντήσεων δημιουργεί μπερδέματα.Ο Μάο Τσε Τουγκ είπε,ότι δεν μπορούμε να καταργήσωμε τις κοινωνικές αντιθέσεις.Αυτό που μπορούμε να πετύχωμε,είναι η ισορροπία των αντιθέσεων.Και λέω εγώ,η ισορροπία δεν μπορεί να παραμένη για πάντα αδιατάραχτη,καθώς συνεχώς μεταβάλλεται ο συσχετισμός των (κοινωνικών) δυνάμεων.Η αυτοδιόρθωση για την ανθρωπότητα,για τη διασφάλιση της επιβίωσής της συντελείται υποχρεωτικά σε ακραίες συνθήκες κ είναι η καταπολέμηση εκείνων των στοιχείων της,που ισχυροποιούνται σε τέτοιο βαθμό,που να την απειλούν σαν σύνολο,με αφανισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.feed-links {display: none;}