Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Γ.Μαργαρίτης ‘’Δικάζεται η Ναζιστική Προπαγάνδα’’

6 σχόλια:

  1. Θα πω ανοιχτά τη γνώμη μου.Νομίζω,πως θέματα όπως η δίκη του κ. Ρίχτερ ή το ζήτημα που δημιουργήθηκε εξ αιτίας της άποψης για τους ομοφιλόφιλους,που διατύπωσε σε διάλεξή του ο καθηγητής Δ. Πατέλης,δεν έχουν άμεση σχέση με την Επιτροπή Αγώνα Αρχανών,αλλά προέχουν τα τοπικά ζητήματα κ προβλήματα.Ένα τέτοιο ζήτημα που πήρε αρκετά μεγάλες διαστάσεις κ στα τοπικά ΜΜΕ ήταν,για παράδειγμα,η δηλητηρίαση των αδέσποτων σκύλων,όπου εκφράστηκε γενικός αποτροπιασμός,που συνοδεύτηκε από πρόθεση διεξαγωγής έρευνας για εντοπισμό των δραστών κ μήνυση του δημοτικού συμβουλίου κατά παντός υπευθύνου.Και εδώ φωνάζει ο κλέφτης,πιάστε τον κλέφτη!Γιατί ακριβώς ο δήμος έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα κ κανονικά θα έπρεπε,ο ίδιος να είχε δεχτή μήνυση.Βέβαια το να απαιτούσα απ' αυτή την εξουσία κ σε αυτές τις συνθήκες υποτέλειας κ εξαθλοίωσης της χώρας κ του λαού μας,μια υπηρεσία με διορισμένο ένα ή περισσότερους,υπεύθυνους,ζωόφιλους επαγγελματίες,που να ασχολούνται με τη φροντίδα των αδέσποτων σε συνεργασία με τους ζωόφιλους δημότες κ με στόχο την αρμονική τους συνύπαρξη μαζί μας,αλλά κ τον περιορισμό τους,θα ήταν,πράσσειν αλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα η σχέση μας με τα ζώα είναι δείγμα του επιπέδου του πολιτισμού μας.Η αντίληψη του ανθρωπισμού,όπως μας την κληροδώτησαν οι αρχαίοι Έλληνες,που κατά γενική παραδοχη υπήρξαν ένας από τους σοφώτερους λαούς,λέει ότι μέτρο (όχι κέντρο,όπως διατείνεται ο μεσαιωνικός χριστιανισμός) των πάντων είναι ο άνθρωπος, αντίληψη που απορρέει από το ότι,κάθε ύπαρξη-ασχέτως ζωικού είδους-αντιλαμβάνεται τον κόσμο με αφετηρία κ μέτρο τον εαυτό της.Το ζητούμενο λοιπόν για μας είναι η αρμονική συνύπαρξη με τα ζώα κ γενικά το φυσικό περιβάλλον,προς χάριν του ανθρώπου κ όχι το να γίνη η ζωή μας κόλαση κ εμείς σκυλοτροφή.Ο σκύλος,χωρίς τη σωστή μεταχείριση,γίνεται από μικρός μέχρι θανάσιμος κίντυνος.Εγώ έχω δεχτεί,συγκεκριμένα στην πλατεία,επίθεση δυο μεγαλόσωμων σκύλων,που τελικά ήταν επίθεση φιλίας,αλλά μέχρι να ξεκαθαρίση αυτό,πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη.Και επειδή δε μ' αρέσει να μου ζητά κανείς τη φιλία μου,με το μπιστόλι στον κρόταφο,εξ αιτίας της επίγνωσης της δύναμής του,προσπάθησα να αποθήσω τους σκύλους κ τότε αγρίεψαν.Ευτυχώς απομακρύνθηκαν τελικά κ έληξε εκεί.Ξέρω όμως περίπτωση γυναίκας,,που τάιζε περιστασιακά αδέσποτο,κ κάποτε το ζώο,για άγνωστο λόγο αγρίεψε κ τη δάγκασε πολύ άσκημα στο πόδι,καθώς χτύπησε νεύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κακόφημες ΜΚΟ που πουλούν φιλανθρωπία κ ζωοφιλία με δημόσιο χρήμα,δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτ' άλλο,από χρηματόφιλες.Και επειδή πρέπει να παρουσιάσουν κάποιο έργο για τις εντυπώσεις,σέρνουνε στα δικαστήρια τους αθρώπους που πάνε να υπερασπίσουνε τον εαυτό τους,απέναντυ στην αδιαφορία των υπευθύνων για το καθήκον τους κ την κακοήθεια εκείνων που θέλουν να έχουν ζώα,για να κακομεταχειρίζουνται κ αυτά κ τους συνανθρώπους τους.Πιστεύω,πως το μόνο που θα βγή απ' αυτή την ιστορία,θα είναι,να μπούν εδώ κι εκεί ταϊστρες κ ποτίστρες,για να αυξάνουνται κ να πλυθύνουνται οι σκύλοι κ να έχωμε μείωση της ανεργίας στο νομικό κλάδο κ αύξηση των εσόδων απ'τα πρόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλος: Αυτές οι έρμες ποτίστρες,που ανελειπώς μας συστύνουν οι επί πληρωμή ζωόφιλοι,είναι η αιτία που ολοι οι γάτες του χωριού υποφέρουν από στοματίτιδα,αρώστια που οφείλεται σε ιό,μεταδίδεται απ' το νερό,δεν έχει εμβόλιο κ οδηγεί σε εξαιρετικά οδυνηρές πληγές στο στόμα κ βασανιστικό θάνατο από πείνα.Παλιά αυτό δεν υπήρχε,γιατί το καλοκαίρι τα ζώα έπιναν νερό του δρόμου,που χυνότανε απ' τις αυλές με το πότισμα των λουλουδιών κ ήταν σχετικά καθαρό,ενώ το χειμώνα έχομε το νερό της βροχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μια συμπλήρωση: Στον προσδιορισμό "αδέσποτοι" σκύλοι πρέπει να μπη ερωτηματικό,γιατί πολλοί νταήδες αφήνουν τους σκύλους τους,ν' αλωνίζουν όλη μέρα,ελεύθεροι τους δρόμους, δε φορούν απαραίτητα κολάρο,για να μην ξεχωρίζουν κ με τον αέρα του αφεντικού τους,πειράζουν ακόμα περισσότερο.Αυτό,βέβαια απαγορεύεται,αλλά στα χωριά,συχνά νόμος είναι η θέληση κ το συμφέρο του ισχυρότερου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.feed-links {display: none;}