Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ «ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

dntΈντεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων και η Βραζιλία, αρνήθηκαν να στηρίξουν την απόφαση του ΔΝΤ για εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, επικαλούμενες τον κίνδυνο η χώρα να μην αποπληρώσει το δάνειο.

Η αποχή των κρατών της Λατινικής Αμερικής από την απόφαση του ΔΝΤ αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από τον εκπρόσωπο της Βραζιλίας στο ΔΝΤ.

«Oι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν ορισμένους από τους μεγαλύτερους φόβους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, αντιπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ. «Η εφαρμογή δεν είναι ικανοποιητική σχεδόν σε όλους τους τομείς. Οι υποθέσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους και την ανάπτυξη συνεχίζουν να είναι υπερβολικά αισιόδοξες» σημείωσε, ασκώντας κριτική στην απόφαση του ΔΝΤ να εκταμιεύσει 1,72 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Η δόση αυτή ανεβάζει το σύνολο των πόρων που έχει προσφέρει το ΔΝΤ στην Ελλάδα στα 28,4 δισ. ευρώ, ποσό που η χώρα μπορεί να μην καταφέρει να αποπληρώσει αν εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, προειδοποίησε ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα.


Οπως μετέδωσε το Reuters, τα σχόλια του βραζιλιάνου αξιωματούχου του Ταμείου αναφερόταν στην έκθεση που δημοσίευσε το ΔΝΤ την Τετάρτη για την Ελλάδα, στην οποία επισημαίνει πως αν οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις εκτροχιαστούν και οιευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποσύρουν τη στήριξή τους τότε «η Αθήνα δεν θα έχει την ικανότητα να αποπληρώσει το Ταμείο».

«Η δήλωση αυτή απέχει ένα βήμα από μια ανοιχτή αναγνώριση της πιθανότητας χρεοκοπίας ή καθυστέρησης των πληρωμών από την Ελλάδα όσον αφορά τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΔΝΤ», τόνισε ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα.
πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}