Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πολιτικό σχόλιο για ευρωεκλογές:

Δέσποινα Κουτσούμπα
Δέσποινα Κουτσούμπα
1. Η συγκυβέρνηση παίρνει με το ζόρι 31%. Να μην ξανακούσω περί δημοκρατικα εκλεγμενης κυβέρνησης που έχει δικαίωμα να επιβάλλει το οτιδήποτε. Στο χέρι μας είναι!

2. Ο ΣΎΡΙΖΑ, έχοντας απέναντι του τη χειρότερη κυβέρνηση που θυμάμαι, δεν καταφέρνει να ξεπεράσει καν το ποσοστό του Ιούνη 2012. Καλό που είναι πρώτη δύναμη, όμως κάποια στιγμή να ξεφύγουμε επιτέλους από τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες; Να καταλάβουμε ότι το παιχνιδάκι "τον άλλο μήνα πέφτει η κυβέρνηση" απλώς μας εγκλωβίζει; Ότι έχει χαθεί ο οποίος ριζοσπαστισμός οδήγησε στο αποτέλεσμα του 2012; Ότι, αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, με τον κόσμο να αποδέχεται -σιγά σιγά- την κρίση και τη νέα του κατάσταση και να το ρίχνει στην ιδιώτευση, παίζει να μη γίνει ποτε ούτε κυβέρνηση; (δεν συζητώ για το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖA να... αλλάξουν οι συσχετισμοί σε όλη την Ευρώπη, αυτό ούτως ή άλλως ήταν ανεδαφικό)

3. Το αποτέλεσμα της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη πρέπει να προβληματίσει καταρχάς όσους πιστεύουν ακόμη στην "Ευρώπη της δημοκρατίας" (ξεχάστε το, δεν υπάρχει, η ΕΕ αναπαράγει ολοκληρωτισμούς σιγά σιγά, ολοκληρωτισμός είναι και η λιτότητα της Μέρκελ άλλωστε), και κυρίως την αριστερά: η ακροδεξιά ενισχύεται γιατί πουλάει ευρωσκεπτικισμό! Η αμφισβήτηση του κλουβιού της ΕΕ ή θα γίνει από τη διεθνιστική σκοπιά που λέει για το καλό των λαών της Ευρωπης να διαλύσουμε ΕE και ευρώ, ή θα εγκλωβίζεται στον ακροδεξιό φοβικό λόγο.

Το αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να το βλέπουμε σε σχέση με τα άλλα ακροδεξιά της ΕΕ., γιατί τα άλλα ακροδεξιά κατεβάσματα δεν είναι "ακτιβίστικα" ούτε στη φυλακή! Ο Νάιτζελ Φάρατζ μπροστά στους δικούς μας ανήκει στο "δημοκρατικό τόξο"!

4. Για το αποτέλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα δανειστώ τα λόγια του Sotiris Svanas: Σύντροφοι, στις εκλογές δεν σε ψηφίζουν για τις θέσεις σου. Σε ψηφίζουν για το πρόγραμμά σου αν αυτό μπορεί να εκπροσωπεί υλικά συμφέροντα. Και το πρόγραμμα είναι πώς αυτό που λες μπορεί να υλοποιηθεί. Θέλετε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πώς αυτό που λέμε θα υλοποιηθεί από το να αναλύουμε αν αυτό που λέμε ακούγεται ωραίο; Τίποτα περισσότερο.
(θα πρόσθετα και κάτι περισσότερο: ότι οι εκλογές δεν είναι κίνημα, και ότι οι εκλογικές συμμαχίες δεν είναι κακό πράγμα...)

Τέλος, επειδή προφανώς στις 26 δεν φεύγουνε (κυβέρνηση με τον Βενιζέλο μόνο με μπουλντόζα φεύγει...) μέσω της κάλπης, ας σταματήσουμε επιτέλους με τις αυταπάτες και ας οργανώσουμε το κίνημα για να φύγουν. Αλλιώς δεν έχει προκοπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}