Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Οι επιπτώσεις του 3ου μνημονίου και η αναγκαία απάντηση του κινήματος


11 Νοέμβρη 2015
Εκδήλωση - Συζήτηση στη Νέα Ερυθραία
Θέμα: Οι επιπτώσεις του 3ου μνημονίου και η αναγκαία απάντηση του κινήματος
Εισηγητής: Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος - Δημοσιογράφος
Διοργάνωση: Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς

Λεπτομέρειες, κείμενο της εισήγησης και περίληψη της συζήτησης στο: http://epitropikifisias.blogspot.gr/2...

5 σχόλια:

  1. Από τα διάφορα που λέγουνται από διάφορες πλευρές,σχετικά με το δήλημα ευρώ ή δραχμή, μου φαίνεται σωστή η άποψη που λέει,ότι το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό-οικονομικό,αλλά καθαρά πολιτικό.Τα συμφέροντα,οικονομικά κ γεωπολιτικά,είναι τεράστια κ οι ιμπεριαλιστές κεφαλαιοκράτες δε θα θελήσουν να μας επιτρέψουν,να κάνωμε αυτό που συμφέρει εμάς,αλλά θα προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.Αυτό δείχνει κ η ιστορία,αλλα κ σημερινά παραδείγματα άλλων μικρών χωρών.Στην περίπτωσή μας χρησιμοποίησαν μέχρις στιγμής τη δωροδοκία των πολιτικών,στη συνέχεια μπορούν να πάνε σε μηχανοραφίες κ στο τέλος πιάνουν μέχρι κ στρατιωτικά μέσα.Μέχρι τώρα,μόνο οι λαοί που πάλεψαν σκληρά κ οργανωμένα ενάντια στον ιμπεριαλισμό,νίκησαν.Απ' την άλλη μεριά,αυτοί που δεν το κάμανε,δε γλυτώσανε ούτε την καταστροφή,ούτε τον πόλεμο,ούτε την προσφυγιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχασα κ τα ντόπια συμφέροντα,που είναι προσδεμένα στο άρμα του ξένου κεφαλαίου.Αυτό το 30 τόσο,που ψήφισε το ναι στο δημοψήφισμα.Είναι μειοψηφία,αλλά υπό κανονικές συνθήκες επιβάλλεται στην πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη,που δεν εκφράστηκα πιο πριν αρκετά καθαρά.Ήθελα να πω,ότι γι' αυτό το λόγο,δε βλέπω να κάνωμε προκοπή με την κανονικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διευκρίνιση: Οταν έγραψα τα προηγούμενα,δεν είχα ακούσει τη δευτερολογία κ γι' αυτό αναφέρθηκα στο Ευρώ.Εδώ γίνεται αναφορά στην παραγωγική ανασυγκρότηση,αλλά η προβληματική είναι ίδια,σχετικά με το χαραχτήρα της σύγκρουσης.Σωστή είναι η αναφορά στις ευθύνες του καθενός μας,αλλά αυτό δε μειώνει τις ευθύνες κ των πολιτικών οργανώσεων της μαρξιστικής αριστεράς,γιατί χωρίς αυτές,το κίνημα δε θα μπορέση να προχωρήση,καθώς δυστυχώς είδαμε,να γίνεται κ αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελευταία: Η δευτερολογία αναφέρεται στην αντιμετώπιση των αναγκών μας,σε περίπτωση ρήξης με την ΕΕ.Χωρίς να σχολιάζω όσα λέει,αλλά σε σχέση με αυτά,να πώ,ότι αυτός που σκοπεύει να δώση ένα σκληρό αγώνα-κ αυτό πιστεύω πως πρέπει να γίνη στην περίπτωσή μας-πρέπει να είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίση στερήσεις κάθε είδους κ κυρίως να μην ξεχνά το βασικό: "να στηριζώμαστε στις δικές μας δυνάμεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.feed-links {display: none;}