Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ

June 27th, 2013 | Author:
 
ireland_flag939smxΤην επιστροφή της ιρλανδικής οικονομίας στην ύφεση επιβεβαίωσαν τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Το ιρλανδικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2013 κατά 0,6%, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε τα στοιχεία του ΑΕΠ για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2012, από τα οποία προκύπτει ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε κατά 1% και 0,2%, αντίστοιχα.


Η προηγούμενη εκτίμηση για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου αναφερόταν σε μείωσή του κατά 0,4%. Ως αποτέλεσμα αυτών των αναθεωρήσεων, η στατιστική υπηρεσία εκτιμά πλέον ότι η ιρλανδική οικονομία αναπτύχθηκε μόλις κατά 0,2% το 2012 αντί 0,9%.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times, η εξασθένηση της οικονομίας της Ευρωζώνης και της Βρετανίας έπληξε τις εξαγωγές της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με τη WSJ, η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας επιφέρει πλήγμα στις ελπίδες της ιρλανδικής κυβέρνησης για μία ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, καθώς θα προκαλέσει πιθανότατα νέες αμφιβολίες στους επενδυτές ομολόγων σχετικά με την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει το χρέος της.

πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}