Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ



Πήγαν να διαμαρτυρηθούν συνδικαλιστές του ΜΕΤΡΟ, στα γραφεία της ΣΤΑΣΥ, για την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε 145 μονομερείς μετακινήσεις προσωπικού και τους περίμεναν με ΜΑΤ με σπρωξιές και κλωτσιές, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι που τελούν ήδη υπό καθεστώς επιστράτευσης. 


Οι συνδικαλιστές βρέθηκαν στα γραφεία της διοίκησης στην οδό Αθηνάς για να διαμαρτυρηθούν για τις 145 μονομερείς μετακινήσεις προσωπικού που διαλύουν μια σειρά απο υπηρεσίες, για να «ενισχύσει» υποτίθεται την λειτουργία του δικτύου, όπως λένε. Και μάλιστα με τη δήλωση ότι αν δεν παρουσιαστούν στις νέες θέσεις θα απολυθούν.

Αρχικά προπηλάκισαν τα μέλη του προεδρείου με επικεφαλή των πρόεδρο Α. Σταματόπουλο και με τη βοήθεια σεκιούριτυ τους εμπόδισαν την είσοδο στο κτίριο διοίκησης. Στη συνέχεια αφού έφτασαν στο χώρο δεκάδες εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. έφερε δύο διμοιρίες ΜΑΤ και μία ΥΜΕΤ.

“Αντί να προσλάβουν προσωπικό, (από τους 280 απολυμένους του ΜΕΤΡΟ), για να καλύψουν την επέκταση του ΜΕΤΡΟ με νέους σταθμούς, επιλέγουν την διάλυση μιας σειράς υπηρεσιών και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων που θα παραμείνουν στις υπηρεσίες αυτές”, λένε οι εργαζόμενοι στη συνάντηση εργατικής αντίστασης.

“Για να επιβάλλουν τις επιλογές τους χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ και τη βία γιατί δεν έχουν καμμία νομιμοποίηση στα μάτια των εργαζόμενων όχι μόνο του ΜΕΤΡΟ αλλά όλης της κοινωνίας. 

Συνεχίζουν τον ίδιο κατήφορο που ξεκίνησαν με την επιστράτευση των εργαζόμεων του ΜΕΤΡΟ, των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών. 

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}