Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΚΚΕ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

  31-1-2013
http://www.iskra.gr

ΓΡΑΦΕΙ Ο "ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ"
 κυβέρνηση
Το ΠΑΜΕ και κατ'επέκταση το ΚΚΕ με την πρωτοβουλία του για συμβολική σύντομη κατάληψη του γραφείου του Υπ. Εργασίας, ετέθη στο στόχαστρο της λυσσώδους αυταρχικής επίθεσης της κυβέρνησης.
Αυτή η ανελέητη αυταρχική αστυνομική επίθεση δεν κάνει διακρίσεις.

Στρέφεται ενάντια σε όλες τις αντιστεκόμενες δυνάμεις της Αριστεράς.

Και κυρίως στρέφεται κατά του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και των ταξικών αγώνων , με στόχο να ακυρώσει και να διαλύσει ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας και το ίδιο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
 
Παλιότερα τέτοιου είδους συμβολικές κινήσεις από την πλευρά του ΠΑΜΕ  ετύγχαναν , ίσως, κάποιας ανοχής.

Τώρα όχι!

Η αυταρχική αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει όριο ούτε έλεος.

Η στρατηγική της έντασης που εξαπολύεται με αιχμή τη βία που τάχα μετέρχεται ή καλύπτει η Αριστερά δεν έχει στεγανές ζώνες και εξαιρέσεις.

Πιστεύω ότι τώρα είναι η στιγμή όλες οι ηγεσίες της Αριστεράς να αντιληφθούν αυτό που καταλαβαίνουν πολύ καλά και πρώτα απ'όλα οι αριστεροί άνθρωποι αλλά και ο ελληνικός λαός.

Να αντιληφθούν ότι τώρα χρειάζεται αλλαγή νοοτροπιών και εκκίνηση μιας νέας πορείας κοινής δράσης , συνεργασίας και συμπαράταξης όλων των αριστερών δυνάμεων.

Ο άνευ όρων και ορίων αυταρχισμός μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά η αντίδραση.

Μπορεί να επιτύχει αυτό που δεν μπόρεσαν να πράξουν οι εκκλήσεις και οι ευχές: το μεγάλο ενωτικό ριζοσπαστικό αριστερό μέτωπο.

Ελπίζουμε όλες οι ηγεσίες στο χώρο της Αριστεράς να αναλάβουν τις ενωτικές ευθύνες τους και αντίστοιχες ενωτικές αποτελεσματικές πρωτοβουλίες.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}