Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η αλήθεια αντεστραμμένη στην υπηρεσία του κεφαλαίου...

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

 

*Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ 'Η να εξοργιστεί με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα φορολογικά έσοδα που δηλώνονται (ακόμα και "μαγειρεμένα");

Σύμφωνα με αυτά, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι παρουσίασαν το 2011 αυξημένο φορολογητέο εισόδημα κατά 597 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, οι επιχειρήσεις δήλωσαν μειωμένο εισόδημα κατά 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.Δηλαδή, τεκμηριώνεται κανονικότατα και στηρίζεται σε πολύ συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα ότι η πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις μας τα τελευταία δύο χρόνια είναι ... φιλολαϊκή.

Οι μισθοί και οι συντάξεις μεγαλώνουν και τα κέρδη των εταιρειών ....μειώνονται. Ο λαός πλουτίζει και η πλουτοκρατία βάλλεται πανταχόθεν!!!

Είναι ...μέγα μυστήριο άραγε το πώς επιτυγχάνεται αυτό όταν οι μισθοί μειώνονται και καταργούνται συμβάσεις και εργατικά δικαιώματα;

Προφανώς όχι, απλά έχουμε μια περίτρανη απόδειξη ότι ο λαός ξεζουμίζεται και στους φόρους όταν τα λεγόμενα «νομικά πρόσωπα» φοροαπαλλάσσονται και σωρεύουν κέρδη τα οποία αποθηκεύουν για το όμορφο μέλλον που «στήνεται» γι' αυτούς.

Ενα μέλλον - εφιάλτης για τους εργαζόμενους που πρέπει τώρα να ανατρέψουν μια και καλή.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, δήλωσε χτες ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η ... «διεύρυνση της φορολογικής βάσης»!

" Ριζοσπάστης" Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}