Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΛΗ ΜΠΟΥΧΑΪΤ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

BouheitΌταν ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας του κόσμου όσον αφορά τις αναδιαρθρώσεις κρατικού χρέους πιστεύει ότι το μεγάλο φινάλε για την Κύπρο περιλαμβάνει άλλο ένα στάδιο αναδιάρθρωσης, αυτός είναι κακός οιωνός για τους πολύπαθους Κυπρίους, κι όχι μόνο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Λη Μπουχάιτ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλαβε το νομικό κομμάτι στο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, επισημαίνει ότι η σχετική ηρεμία στην Κύπρο σήμερα αντανακλά παράλυση κι όχι εμπιστοσύνη, και πως οι παράμετροι για το πόσα χρήματα θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχουν αλλάξει.

«Η κατάσταση παραπέμπει σε καθοδικό σπιράλ… θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα, επειδή η οικονομία έχει επιδεινωθεί, τα φορολογικά έσοδα μικρότερα, οι καταθέσεις θα φεύγουν από τη χώρα όταν θα μπορούν».

Όσο για το ποια χώρα-μέλος της Ευρωζώνης θα είναι η επόμενη που θα έχει ανάγκη από βοήθεια ο κ. Μπουχάιτ τονίζει πως ενώ πολλοί προτάσσουν τη Σλοβενία​​, ο ίδιος δηλώνει με έμφαση πως τα πραγματικά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ισπανία θα παραμείνουν ειδικά από τη στιγμή που η ΕΕ, όπως έδειξε στην περίπτωση της Κύπρου, «έχει σίγουρα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού».

πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}