Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ποιοι οι συντάκτες της έκθεσης του ΟΟΣΑ βάσει της οποίας ψηφίζονται τα μέτρα; (video)

http://www.ertopen.com

Σοβαρότατες καταγγελίες έγιναν κατά τη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, σχετικά με τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου. Εκπροσωπώντας το χώρο του βιβλίου ο Γ. Φλωράς, (video 29.10) κατήγγειλε ότι είναι απάτη η έκθεση του ΟΟΣΑ κι αυτοί που τη διαφημίζουν είναι απατεώνες. Όπως ανέφερε, το υπουργείο Ανάπτυξης πλήρωσε για τη σύνταξή της συνολικό κόστος ύψους 930.000 ευρώ για ένα έργο που δόθηκε με υπεργολαβία στο ΙΟΒΕ έναντι 600.000 ευρώ (το οποίο ανήκει στον ΣΕΒ) αλλά και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Συστηματική η απάτη

Ο υπουργός, δεν αποκαλύπτει, υποστήριξε ο Γ. Φλωράς,  ότι πέντε στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εργασθηκαν για αυτήν την έκθεση η οποία εκφράζει τα συμφέροντα του κ. Χατζηδάκη.

Πρόσθεσε επίσης ότι ανάλογη απάτη είχε γίνει και με το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των κατασταστημάτων όπου και εκεί ο υπουργός επικαλέστηκε έκθεση η οποία δεν υπήρχε.  Αρα, έχουμε μια απάτη συστηματική.

Ο Γ. Φλωράς, στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η περίφημη έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει στο ξεκίνημα της, ότι οι θέσεις δεν εκπροσωπουν απαραίτητα τον οργανισμό διερωτώμενος αν αυτό ακούγεται λογικό. Από την πλευρά του ο εκδότης και δημοσιογράφος της εφημερίδας το Χωνί,  Γιώργος Χριστοφορίδης, κατήγγειλε  επιπλέον, ότι η Εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν έχει παραληφθεί ακόμα από το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά ούτε και από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου
. "Θέλω να δω τι θα γίνει όταν Το ΧΩΝΙ κρεμαστεί στα περίπτερα όλης της χώρας την Κυριακή και οι βουλευτές αυτοί θα πάνε να ψηφίσουν στη Βουλή μέτρα που δεν έχει καν παραλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης" σημείωσε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}