Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΧΡΕΟΣ, ΕΥΡΩ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


banksy euro greece
 
           Η ιστορία του ΔΝΤ με τη χώρα μας είναι αρκετά παλιά. Ο νόμος Σιούφα του 1992 για το ασφαλιστικό στηρίχτηκε μεταξύ άλλων και σε μια έκθεση του Δ.Ν.Τ.


Οι υπόλοιποι συνήθεις ύποπτοι ήταν η τότε ΕΟΚ καθώς φυσικά και οι μισθοφορικές επιτροπές «σοφών» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.  Όπως καταλαβαίνουμε όλοι είκοσι χρόνια μετά οι ίδιοι εγκληματίες με τα ίδια ψέματα και την ίδια κερδοσκοπική βούληση σε όφελος των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών και κάθε κερδοσκόπου επιβάλλουν συρρίκνωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας για να σώσουν δήθεν το ασφαλιστικό σύστημα.

Το ασφαλιστικό της τελευταίας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρει σε τίποτα. Αν διαβάσει κάποιος τις εισηγητικές εκθέσεις των δύο νόμων θα καταλάβει, ότι μάλλον πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση. Αυτό όμως μπορεί να εξηγηθεί γιατί πρόκειται  για το ίδιο οικονομικό σύστημα, τον μονεταρισμό.

Επί σειρά ετών σε κάθε οικονομική κρίση της χώρας με ελλείμματα και διόγκωση του δημόσιου χρέους οι γύπες ορμάνε στα ασφαλιστικά ταμεία με ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, διαγραφή των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων και απώλεια της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των ταμείων. Έτσι από τη δεκαετία του 1980, όταν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης ορίστηκε αρμόδιος για τον καθορισμό των συντάξεων όλων των ταμείων, φθάσαμε στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα που κάποιος σύμβουλος επενδύσεων καθορίζει την τύχη της περιουσίας των ταμείων.  (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ)

05.08.2013
Γιώργος Πάσογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}