Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Δίκη Αγαπητού: «Επιβάλλουν μεσαίωνα»

Δίκη Αγαπητού: «Επιβάλλουν μεσαίωνα»
http://prin.gr

Για την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η νέα δίκη των δύο εργαζόμενων στους ΟΤΑ και του δασκάλου Θανάση Αγαπητού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά την περσινή διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του Φούχτελ. Μάλιστα, στη δίκη που είχε γίνει είχαν αθωωθεί και οι 3 συλληφθέντες με την απόφαση του δικαστηρίου ότι δεν τέλεσαν καμία αξιόποινη πράξη. Στη συνέχεια όμως ο εισαγγελέας άσκησε έφεση και έτσι οι τρεις εργαζόμενοι θα δικαστούν εκ νέου.


Εντύπωση είχε προκαλέσει η στάση της αστυνομίας, που μετά από ταυτοποίηση μέσω οπτικοακουστικού υλικού, συνέλαβε τους τρεις άντρες ανήμερα την 17η Νοεμβρίου. Μάλιστα, η αστυνομία είχε τραβήξει την κατάσταση ένα βήμα παραπέρα, καθώς ο δάσκαλος συνελήφθη μέσα στο σχολείο του, αμέσως μετά τη γιορτή που έκανε με τους μαθητές του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην χούντα.

Το Πριν επικοινώνησε με το δάσκαλο, Θανάση Αγαπητό ο οποίος δήλωσε: «Βρισκόμουν στη συγκέντρωση ως εκπρόσωπος του εργατικού κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων, εκλεγμένο μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Ήταν χρέος μου να βρίσκομαι εκεί για να διαμαρτυρηθώ, καθώς ο Φούχτελ ήρθε για να υποδείξει ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης με βάση το οποίο θα απολυθούν χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα». Ο Θανάσης Αγαπητός συνέχισε: «Αθωωθήκαμε μία φορά και το ίδιο θα γίνει και τώρα, διότι το μόνο που κάναμε ήταν το αυτονόητο, δηλαδή η αντίστασή μας μέσα από τους συλλογικούς μας φορείς, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες, στα αντεργατικά μέτρα που πάνε να επιβάλουν. Εάν αυτό για την κυβέρνηση αποτελεί αδίκημα, τότε όχι απλά δεν μας φοβίζει, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να δείξει για ακόμα μια φορά τον αντιδημοκρατικό Μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}