Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Κακοπληρωτής μετά… μουσικής

http://www.efsyn.gr
Δανείστηκε από τράπεζες με εγγυητή το Δημόσιο

11 
Τρία δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, συνολικού ύψους 245 εκατ. ευρώ, έχει λάβει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκ των οποίων τα 229 εκατ. παραμένουν ανεξόφλητα. Πριν από μερικούς μήνες όμως, για ένα αντίστοιχο ποσό, η κυβέρνηση «πετσόκοψε» τις επικουρικές συντάξεις…


Με τον νόμο 3943/2011, επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, την εξυπηρέτηση του δανείου του Μεγάρου προς την Εθνική Τράπεζα, ύψους 95 εκατ., ανέλαβε εξ ολοκλήρου το ελληνικό Δημόσιο. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, το ποσό αυτό εδώ και δύο χρόνια δεν έχει μειωθεί ούτε κατ’ ελάχιστο.

Η κρατική επιχορήγηση για το 2013 τόσο για το ΜΜΑ όσο και για το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης φτάνει τα 6.000.000 ευρώ, απόφαση που ο Χρ. Σταϊκούρας αποδίδει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Για το θέμα είχαν καταθέσει ερώτηση δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μ. Κανελλοπούλου, Τ. Κουράκης, Τζ. Βαμβακά, Ε. Σαλτάρη, Π. Δριτσέλη, Α. Καραγιουσούφ, Π. Κουρουμπλής, Γ. Πάντζας, Π. Τατσόπουλος και Θ. Φωτίου). Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι η επιχορήγηση του Οργανισμού του Μεγάρου, η οποία για το 2009 έφτανε τα 12 εκατ., το 2010 μειώθηκε στα 5 εκατ., το 2011 έφτασε τα 3, ενώ για το 2012 κυμάνθηκε στο 1,7 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι τον πρόεδρο του Μεγάρου Ι. Μάνο είχε δεχθεί ο Α. Σαμαράς στο μέγαρο Μαξίμου, μόλις πριν από μία εβδομάδα.

Χ.ΙΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}