Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ

April 8th, 2013 | Author:
koelio838wΗ Πορτογαλία πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα εάν θέλει παράταση στην αποπληρωμή των δανείων του πακέτου διάσωσης, διαμήνυσε η Κομισιόν, μετά την απόρριψη τεσσάρων από τα εννέα μέτρα λιτότητας στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας.

«Η διαρκής και αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος … είναι προϋπόθεση για μία μελλοντική απόφαση επιμήκυνσης των πληρωμών σχετικά με την οικονομική βοήθεια που δόθηκε στην Πορτογαλία, ώστε να βοηθηθεί η χώρα να επιστρέψει στις αγορές και να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες.

Με την απόρριψη των περισσοτέρων από το Συνταγματικό Δικαστήριο, δημιουργείται μια «τρύπα» μεγέθους 1-1,3 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό.

Τα μέτρα που απορρίφθηκαν ως αντισυνταγματικά αφορούν την κατάργηση του 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους και τις μειώσεις στα επιδόματα ανεργίας και ασθένειας. Πριν από το διάγγελμα, το υπουργικό συμβούλιο πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η αποσόβηση μιας κυβερνητικής κρίσης αλλά και εναλλακτικοί τρόποι για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος, ενώ δεν αποκλείστηκε ένας πιθανός μίνι κυβερνητικός ανασχηματισμός.

πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}