Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΕΥΑΘ: Αποκλείστηκαν Σαββίδης και Κ136- Ξεκινά η β' φάση του διαγωνισμού με Μπόμπολα και ΓΕΚ



 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε σήμερα τα δυο επενδυτικά σχήματα που θα συνεχίζουν στην Β' φάση του διαγωνισμου για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
 
Τα δύο επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στον διαγωνισμό είναι η SUEZ Environment SAS - ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. και η MEKOROT Development and Enterprise Ltd  - Γ. Αποστολόπουλος A.E. Συμμετοχών- MIYA Water Projects Netherlands BV - ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ABETE.
 
Σύμφωνα με την διαδικασία μέσα στο γ' τρίμηνο του 2013 θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές των δύο σχημάτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι η πρωτη κοινοπραξία είναι η γαλλική Suez Environment, από κοινού με την 'Ακτωρ του ομίλου Ελλάκτωρ. Το ενδιαφέρον των Γάλλων δεν θεωρήθηκε έκπληξη, αφού η Suez, μέτοχος στην εταιρεία με ποσοστό 5%, είχε "κατέβει" και στον πρώτο διαγωνισμό, που τότε αφορούσε μειοψηφικό πακέτο της ΕΥΑΘ ΑΕ.
 
Το δεύτερο επενδυτικό σχήμα είναι η ΓΕΚ σε κοινό σχήμα με τον επιχειρηματία Αποστολόπουλο του ομίλου Ιατρικού Αθηνών και με ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης. Βάσει των όρων του διαγωνισμού, τα επιχειρηματικά σχήματα, ή η εταιρείες που θα διεκδικήσουν το 51% της ΕΥΑΘ ΑΕ πρέπει να διαθέτουν εμπειρία στον κλάδο της ύδρευσης σε πόλη τουλάχιστον 500.000 κατοίκων την τελευταία τριετία.
 
Ταυτόχρονα αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και η  Κίνηση 136, μια πρωτοβουλία πολιτών που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και αντιπροτείνει την κοινωνική διαχείρισή της, μέσω συνεταιρισμών σε επίπεδο γειτονιάς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.feed-links {display: none;}